zo 17 maart 2019 om 15u00

Shows

Deel deze activiteit met een vriend

Gelieve uw e-mail adres in te vullen
Gelieve het e-mail adres van uw vriend hier in te schrijven

zo 17 maart 2019 om 15u00

Shows

OPERA LA JUIVE

OPERA LA JUIVE

Deze zeer toegankelijke opera is de moeite waard. La Juive is een grand opera in vijf bedrijven door Fromental Halévy op een libretto van Eugène Scribe. De wereldpremière vond plaats op 23 februari 1835, in de Opéra, toen nog de Académie royale de musique, te Parijs.

OPERA LA JUIVE
Prijs
67,00 € / pers.
Ik ben nog geen lid.
Ik word lid

OPERA LA JUIVE

RESERVEREN TEN LAATSTE OP 30 JANUARI 2018 AUB
 
Ik heb hele goede plaatsen kunnen regelen voor deze opera!!
 
Van bij de creatie in 1835 beroerde Fromental Halévy’s La Juive de gemoederen. Voor de ene was het een belediging van de religie en de staat, voor de andere net een oproep tot verstandhouding. Bovenal is het een menselijke tragedie van een Joodse vader en zijn dochter.
Het werd meteen een van de grootste operasuccessen uit de eerste helft van de 19de eeuw tot het werk verboden werd door de nazi’s.
 
Met zijn grand opéra La Juive schreef Halévy een meesterwerk dat alleen al in Parijs 500 keer werd opgevoerd in de eerste vijftig jaar na de première. Dit paradevoorbeeld van het genre was niet alleen inhoudelijk, maar ook door zijn grootse scenische vorm en lading een mijlpaal in de Europese operageschiedenis. Tot het werk van scène verdween onder de overheersing door het nazi-regime.
 
Regisseur Peter Konwitschny maakte van La Juive een gebalde voorstelling, zonder conventionele toegiften op dramatisch en muzikaal vlak. De druk van de samenleving, die onder invloed van religieus fanatisme leidt tot een fatale vernietiging van de liefde, kwam zo helder bloot te liggen.
 
De productie kreeg de prestigieuze FAUST-prijs als beste opvoering van het operaseizoen 2014-2015 en werd internationaal met lof omgeven. In deze herneming van La Juive horen we in de voornaamste rollen een volledig nieuwe bezetting met o.a. in de hoofdrol de tenor Zoran Todorovich.
 
BEPERKT AANTAL PLAATSEN (15)
Datum: zondag 17 maart
 
Begin: 15:00 - Einde:   
 
Belangrijk : ls u graag de inleiding volgt, dwz de uitleg door een dramaturg over het verhaal, de titel enz., dan dient u 45 minuten vroeger aanwezig te zijn.
 
Prijs: € 67 (hele goede zitjes omdat ik lang op voorhand gereserveerd heb)
 
Waar: Opera Antwerpen - Frankrijklei 1, 2000 Antwerpen
Openbaar vervoer: www.delijn.be of www.slimnaarantwerpen.be
 
Uw inschrijving voor deze activiteit wordt bevestigd bij ontvangst van uw betaling.
Alle inschrijvingen voor deze activiteit worden volgens datum van ontvangst verwerkt.
Wij raden u daarom aan om online te betalen via de online betaalmethode.
 
Contactpersoon:  Beatrijs Buelens GSM : 0477 180 068 - Email: beatrijs@momentum-belgium.be
(al onze prijzen zijn organisatie- en administratiekosten inbegrepen)