vr 23 maart 2018 om 10u45

Museum & Tentoonstelling

Deel deze activiteit met een vriend

Gelieve uw e-mail adres in te vullen
Gelieve het e-mail adres van uw vriend hier in te schrijven

LEUVEN, ZIJN BEGIJNEN EN DE TENTOONSTELLING EDGARD TYTGAT
Prijs
50,00 € / pers.
Ik ben nog geen lid.
Ik word lid

LEUVEN, ZIJN BEGIJNEN EN DE TENTOONSTELLING EDGARD TYTGAT

OP STAP MET DE BEGIJN
 
Een Leuvense begijn neemt je mee op een wandeling door het Groot Begijnhof en vertelt over haar dagelijkse leven in de 17de eeuw. Volgden de begijnen toen nog de oorspronkelijke idealen van soberheid, deemoed en kuisheid? Of namen ze het niet zo nauw met hun beloften, genoten ze van de overvloedig gedekte tafels en dronken en dansten zij naar hartenlust? …
 
EDGARD TYTGAT
 
Doorheen zijn carrière schilderde de Brusselse kunstenaar Edgard Tytgat bijna vijfhonderd doeken en vervaardigde hij duizenden aquarellen, houtsneden, etsen en tekeningen. Hij behoorde tot de kunstenaarsgroep rond het tijdschrift Sélection, maar toch is zijn werk niet in een bepaalde stroming te plaatsen. Zo kan je geen duidelijke periodes in zijn werk afbakenen en ontbreekt een duidelijke chronologische evolutie. Zijn eerste werken kunnen als impressionistisch worden beschouwd, terwijl later werk als expressionistisch of naïef wordt omschreven.
 
BEPERKT AANTAL DEELNEMERS
 
Wij gaan op eigen houtje naar Leuven, best met de trein.  Van het Station neemt u de Bondgenotenlaan tot aan de Grote Markt.
 
Programma vrijdag 23 maart
10:45 afspraak met de gids aan de pui van het Stadhuis, Grote Markt. Start van de themawandeling “op stap met de Begijn”
13:00 lunch bij Salons Georges, Hogeschoolplein 15
14:30 afspraak met de gids aan het onthaal van M-Museum Leuven, L. Vanderkelenstraat 28. Bezoek aan de tentoonstelling  Edgar Tytgat;
16:15 Einde van de dagtrip
 
Prijs: € 50;00 per persoon, met inbegrip van 2 gidsbeurten, lunch en drankje tijdens de pauzes.
 
Contacpersoon: Beatrijs Buelens – GSM: 0477 180 068 – Email: beatrijs@momentum-belgium.be